Wyszukiwarka
Wyszukiwanie zaawansowane[ R E K L A M A ]
Forum
Bati55
Miasto:Warszawa
Ilość postów:8
Witam,
Natknęłam się w sieci na ciekawy artykuł, opisują w nim nowe poysły organizacji na refudacje apartów.
http
/praca.gazetaprawna.pl/artykuly/352868,oddzialy_zwiazku_gluchych_apeluja_o_wieksza_refundacje_na_aparaty.html
Co wy sądzicie na ten temat?
czy mieliście jakies problemy z uzyskaniem refundacji?
Zachecam do wymiany doświadczeń
qba1975
Miasto:Warszawa
Ilość postów:7
Witam,
Ja osobiście nie natknąłem się na problemy z refundacja. Ale słyszałem ostatnio, że w naszym kraju dyskryminuje się osoby niepracujace. W jednym z artykułow przeczytałem,że brak pracy zamykam pacjentom dostep do refundacji dwóch aparatów słuchowych przy obustronnym ubytku, panstwo finansuje tylko jeden.
Jak dla mnie to bardzo krzywdzące.Takie przepisy tylko utrudniaja cłaa sytuację. osoba niedosłysząca, bez pracy, i tylko z jednym apartem to niedorzeczne. Uważam, że obowiazujące prawo powinno sie natychmaist zmienic.Tak nie powinno byc.
Robertte
Miasto:Łódź
Ilość postów:9
Witam,
Niestety problemy z refundacja apratow słuchowych wsytępują coraz częsciej. Nie wiem dokońca jak to jest z obustronnym ubytkiem słuchu, czy rzeczywiście są problemy z usykaniem dofinansowania na drugi aprat wsród osób niepracujących. Ale jezeli rzeczywiscie jest tak jak piszesz, to system jest bardzo krzywdzący. Irytuje mnie takie dzielenie ludzi na lepszych i gorszych, nie wiem czemu problemem staje się dofinansowanie apratu dla osób, które straciły pracę.Powinno sie ich wpierac anie utrudniac zycie.