Wyszukiwarka
Wyszukiwanie zaawansowane[ R E K L A M A ]
Forum
karolzalewski
Miasto:Pruszków k/Warszawy
Ilość postów:7
Znalazłem na innym forum internetowym dla niedosłyszących link do ciekawego artykułu o "cichych umowach" między lekarzami laryngologami i producentami aparatów. Myślę że to interesujący temat, więc pozwalam sobie wkleić tu ten link.
<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->
http
/www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Firmy-protetyczne-gratyfikuja-laryngologow,7492,2.html
Może kogoś zainteresuje
Bati55
Miasto:Warszawa
Ilość postów:8
<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> To bardzo ważny problem. Skoro nie możemy ufać specjalistom to sami musimy zwracać baczną uwagę na to co i gdzie kupujemy
Bati55
Ilość postów:8
Przepraszam jakieś dziwne teksty wyskoczyły mi w moim wpisie wyżej. I nie umiem ich zlikwidować.
tarratura69
Miasto:Kraków
Ilość postów:6
Witam,
Ja równiez natknąłem się na ten problem, czytałem o nimna iinych forach.Jak widać temat nie jest wyssany sz palca skoro mówie sie o nim coraz czesciej.
To oburzające, żeby takie ukałdy panowały pomiedzy lekarzami a prywatnymi firmami.Wielu starszych pacjentów dla których zdanie lekarza jest najwazniejszezrobi to poleci im lekarza, czyli uda sie do poleconego punktu protetycznego przez dr-a. jak oni mogą zarabiac kokosy kosztem starszych osób. jestem, zbulwersowany. Jak mozna tak postepować.Sam szukałem z moją mama odpowiedniego dla niej aparatu, na szczescie to ja z nią chodziłem do punktu do punkty, żeby znależc odpowiedni sprzet.
A czy ktoś z was natknął sie osobiście na takiego piolecanego protetyka?
tarratura69
Miasto:Kraków
Ilość postów:6
Jeszcze dobra rada dla wszytskich szukajacych apartu. Z doświadczenia wiem, że najważniejsze jest odpowiednie podejscie do pacjenta i odpowiednie dobranie aparatu przez protetyka. Dlatego warto ostroznie podchodzić do punktów polecanych przez lekarzy. Najpier warto sprawdzic czy dany punkt protetyczny jest naprawde dobry, że liczy sie tam pacjent a nie jego pieniadze.
qba1975
Witam,
Z tego co czytam , widze że lekarze zneleżli sobie kolejne żródło dochodu - naiwnych pacjentów, których odeslą do "rekomendowanych " punktów protetycznych.Szkoda mi tych osób, którzy wierza w kazde słowo lekarza. Owszem nie kazdy lekarz jest zły i czasem liczy się dla niego dobro pacjenta. Ale z tego co widać coraz czesciej dobro pacjenta schodzi na boczny tor a licza się tylko pieniadze.
anitus72
Miasto:Stargard
Ilość postów:4
Witam! To prawda że laryngolog podpowiada i kieruje nas tam gdzie ma układy ale decyzja należy tylko do nas! Mnie też kazała iść tam ale ja wybrałam inny punkt i nawet w innym mieście i nie w prywatnym bo tam liczą na ilość a nie na jakość usług. Najlepiej wybierać poradnie specjalistyczne bo tam podchodzą do tego profesjonalnie.
qba1975
Oczywiście każdy z nas ma prawo samemu zadecydowac do jakiego salonu uda sie po zakup aparatu, ale wielu pacjentów posłucha w pierwszej kolejnosci lekarza. A jak widac nie zawsze musi sie to dobrez skonczyc dla pacjenta. O il polecony protety zna sie na rzeczy to nie ma wielkiego porblemu, gorzej jak jest polecony, a nie potrafi dobrze dopasowac sprzetu. Wtedy pojawiaja sie kłopoty i szukanie innego salonu.
Ale swoja droga to nieetyczne brac pieniadze za kierowanie pacjentów do konkretnego punktu protetycznego.