Zawód kierowca zawodowy - Słuchowisko.net

Witam wszystkich Postanowiłem napisać w tym dziale o moim problemie. Czy osoba nasząca aparat s...

Zarejestruj się Zaloguj się

Top menu:

[ R E K L A M A ]

Forum

Forum > Hydepark > Zawód kierowca zawodowy
Zawód kierowca zawodowy
28.03.2010; godz. 23:37

B-Boy

kobieta Wiek:20 Miasto:Wiązownica Ilość postów:1

Witam wszystkich

Postanowiłem napisać w tym dziale o moim problemie.

Czy osoba nasząca aparat słuchowy może zostać kierowcą zawodowym kat. C+E. I czy jest duża szanasa że taka osoba może zostać kierowcą zawodowym, dodam odcebie że słuch uszkodziły mi jakieś zastrzyki jaszcze jak byłem niemowlakiem po prostu lekarz przepiszał mi za dużo tych zastryków.

I czy mogę np. domagać się odszkodowania drogą sąsową od tego lekarza co mi uszkodził słuch.

Liczę na odpowiedź.

19.04.2010; godz. 1:17

alloscha

kobieta Wiek:40 Miasto:Strzelin Ilość postów:1

witam B-Boy i wszystkich pozostałych!

Wygląda na to że mamy ten sam problem, mimo dużej różnicy wieku!. Też chciałbym uświadomić wszystkim naokoło że jestem taki sam jak reszta, a nawet lepszy. Próbowałem już udowodnić że jestem świetnym kierowcą i że nie uszami się prowadzi pojazd, kierowca zdrowy i tak nie słyszy co się dzieje wokół samochodu oraz to że wadę słuchu mam przez lekarza i medycynę, to niestety do nikogo to nie dociera. Chciałem nie tylko być kierowcą TIR-a ale chociażby operatorem ciężkiego sprzętu itp.. Ale niestety -WADA SŁUCHU. Wmawiano mi że mogę robić zupełnie co innego, tylko że te inne to za góra tysiąc złotych, a gdzie jest napisane że głusi( i nie tylko) mają pracować za przysłowiową miskę ryżu!. My też mamy prawo do godnego życia, normalnego mieszkania i innych luksusów. Co do prawka na tiry to problemem  jest  świadectwo kwalifikacji gdzie są właśnie te przepisy których muszą się trzymać lekarze orzekający. Mało tego, możesz zrobić te prawo jazdy i kupić tira na własność, ale nie możesz świadczyć usług transportowych, bo nie masz świadectwa kwalifikacji!. Jedynym sposobem jest zmówić się ze wszystkimi mającymi ten problem i wysłać petycję do ministra transportu , rzecznika praw obywatelskich o zmianę przepisów.Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.