powitanie :-) - Słuchowisko.net

Witam, będę pierwsza, jak widze. Pozdrawiam nastepnych użytkowników z Warszawy, gdzie stud...

Zarejestruj się Zaloguj się

Top menu:

[ R E K L A M A ]

Forum

Strony:

Forum > Użytkownicy > powitanie :-)
powitanie :-)
30.07.2008; godz. 10:50
zdjecie

Max

kobieta Wiek:24 Miasto:Poznań Ilość postów:6

Aneciu, siebie zaakceptuj, to najwazniejsze. Jesli sama ze soba bedziesz w zgodzie, to ludzie tak samo bedą cie pozytywnie odbierać. Nie patrz na innych, badz odważna i bądz po prostu sobą, uśmiechniętą dziewczyną, pomimo problemow ze sluchem. To jest niewazne w perspektywie tego, jakim jetses czlowiekiem...

Max

01.08.2008; godz. 19:36
zdjecie

knight_of_cydonia

kobieta Wiek:17 Miasto:Sieradz Ilość postów:2
gg
1882815

Witajcie. Mam na imie Zuzanna i mam 17 lat. Mieszkam w Sieradzu (woj. lodzkie) i jestem osoba slyszaca. Chcialabym wiedziec jak tacy ludzie jak Wy zyja, jak sobie radza na codzien. Jestem ciekawa w dobrym tego slowa znaczeniu - interesuja mnie tacy ludzie, nie sa bynajmniej dla mnie okazami w zoo. Nie. Absolutnie. Pozdrawiam serdecznie.

02.08.2008; godz. 21:27

Aneeeeecia

kobieta Wiek:19 Miasto:Gdańsk Ilość postów:2
gg
8308031

Max, chciałabym w końcu zaakceptować siebie i swoją wadę. Chciałabym, żeby ludzie traktowali niedosłyszących tak, jak traktują niedowidzących... Ale tak nie jest. Wiem to z doświadczenia swojego i mojej siostry, która też jest osobą niedosłyszącą. Jestem z natury bardzo wrażliwa i nawet dziwne, ukradkowe spojrzenia ze strony osób słyszących powodują, że wpadam w mega doła. : (

knight_of_cydonia, mi osobiście ciężko żyje się z niedosłuchem. Co prawda noszę aparat słuchowy, ale tylko w pracy. Przez większość czasu go nie noszę i ciągłe proszenie o powtórzenie jest męczące i krępujące. Dlatego też uciekam od takich sytuacji, uciekam od ludzi. Oprócz tego nieustannie towarzyszy mi strach przed całkowitą utratą słuchu, co dla mnie jest równoznaczne z końcem życia.

Pozdrawiam serdecznie

02.08.2008; godz. 22:53
zdjecie

knight_of_cydonia

kobieta Wiek:17 Miasto:Sieradz Ilość postów:2
gg
1882815

Aneeeeecia mam rozumiec, ze kochasz muzyke? Czy halas uliczny i odglos burzy? Ja nie moglabym zyc bez muzyki. Dzwieki to moj caly swiat. Z przyjemoscia slucham i gram. A jezyk migowy? Nie urzywasz go? Dla mnie to cos fascynujacego. Serio. Moc rozmawiac ze soba nie wypowiadajac ani jednego slowa. Cos pieknego. Sama zaczynam nauke, ale niestety program, ktory mam jest w wersji demo i jest tam tylko pare slow na "A" i "M". Na chwile obecna nie mam niestety mozliwosci rozwoju. Pozdrawiam serdecznie. P.S. Glowa do gory uśmiech 2

04.08.2008; godz. 12:07
zdjecie

Martitta

kobieta Wiek:19 Miasto:Słomczyn Ilość postów:6
blog
Mój blog

Fajnie, że są ludzie, którzy choć słyszą podejmują próby zrozumienia drugiego człowieka. To bardzo ważne, żeby wszystkm żyło się lepiej...

Pozdrawiamoczko 2

04.08.2008; godz. 16:58

Dominikus72

kobieta Wiek:24 Miasto:Warszawa Ilość postów:1

Witam tych co mają problemy ze słuchem jak i tych, co chcą poznać takich ludzi i ich bardziej zrozumieć uśmiech 2

Dominik mi na imię, znalezlem te stronkę, bo szukalem informacji odnosnie genetycznych uwarunkwan, tzn. jesli matka jest niedosyszaca, a ojciec slyszacy, to jakie jest prowodpodobienstwo (i od czego to zlaezy) czy dziecko urodzi sie z wadą słuchu czy nie...Potrzebuje pilnie jakis specjalistycznych artykulow na ten  temat, jesli wiecie, gdzie mogę poczytac o tym, to dajcie znac. Pozdrawiam

05.08.2008; godz. 15:56
zdjecie

Sluchowisko

kobieta Wiek:- Miasto:- Ilość postów:108

Dominikus - zapraszam, na naszym portalu w zakładce Artykuły, znajdziesz artykuł pod tytułem:

Niedosłuch i niedowidzenie - genetycznie uwarunkowane zespoły słuchowo-wzrokowe

link do tego artykułu: httpniepewny 2/www.sluchowisko.net/artykuly/10/Niedosluch-i-niedowidzenie---genetycznie-uwarunkowane-zespoly-sluchowo-wzrokowe/

Pozdrawiam, mam nadzieję, że artykuł wszystko wyjaśniuśmiech 2

Zespół Sluchowiska

28.08.2008; godz. 16:17

lencia767

kobieta Wiek:18 Miasto:Gdańsk Ilość postów:2

witam wszystkich:D Mam na imię Lena i jestem z Giżycka, a w ciągu roku szkolnego mieszkam w Gdańsku. Od pół roku jestem wolontoriuszem w fundacji dr clown. Razem z 5 znajomych poszukujemy kursu lub jakiejś innej możliwości nauki języka migowego. Mi na tym zależy bo chcę mieć możliwość porozumiewania się ze wszystkimi ludźmi z jakimi mam styczność, a wierzę że język migowy może mi to ułatwić, po za tym gdy jestem w szpitalu, w roli wolontariusza, spotykam się dziećmi głuchoniemymi i chciałabym móc również z nimi się pobawić bez krępacji z ich i mojej strony oraz przekazac im kilka ciepłych słówuśmiech 2 Pozdrawiam wszystkich cieplutkouśmiech 2

03.10.2008; godz. 9:14

nena11

kobieta Wiek:35 Miasto:chełm Ilość postów:1

Witam,mam na imię Irena i jestem osobą z niedosłuchem.W dzieciństwie często chorowałam na uszy i już w wieku sześciu lat miałam stwierdzony niedosłuch,ale dopiero kilka lat temu trafiłam na dobrego laryngologa,który zaczął mnie naprawdę leczyć.Poza tym borykam się z problemami podobnymi do waszych-każdy kontakt z osobą nieznajomą jest dla mnie problemem.Wcześniej bardzo się wstydziłam tego,że nie rozumiem co ktoś do mnie mówi i raczej unikałam ludzi-teraz już tego nie robię.Jeżeli nie mogę zrozumieć mojego rozmówcy to po prostu mówię,że jestem osobą niedosłyszącą i to raczej pomaga-ludzie starają się mówić głośniej i wyrażniej.Chociaż nie wszyscy:ostatnio rozmawiałam z jedną dziewczyną/ona cały czas coś mówiła a ja nie mogłam nic zrozumieć/kilka razy poprosiłam żeby powtórzyła ale to nic nie pomogło,wkońcu przysiadłam się bliżej i powiedziałam,że ja jestem osobą niedosłyszącą i że jej nie rozumię-no i wtedy ta dziewczyna przestała się odzywać,było mi trochę przykro,ale takie sytuacje zdarzają się raczej żadko.Cieszę się,że trafiłam na te stronki bo tak naprawdę doskwiera mi często samotność a tutaj mogę spotkać ludzi,którzy mnie zrozumią.Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

06.11.2008; godz. 9:17

Pati85

kobieta Wiek:23 Miasto:Mysłowice Ilość postów:1

Witam wszystkich serdecznieuśmiech 2
Nazywam się Patrycja jestem osobą słyszącą i studiuję psychologię. Nie wiem gdzie mogłabym tego posta umieścić, więc pisze go tutaj. Jakiś czas temu zaczęłam się interesować osobami słabosłyszącymi i niesłyszącymi. Poszłam nawet na kurs języka migowego i ukończyłam 2 etapy. Aktualnie piszę pracę magisterską na temat "Właściwości psychiczne i sytuacja rodzinna osób z niepełnosprawnością narządu słuchu, a radzenie sobie z problemami". W związku z moją pracą mam do Was ogromną prośbę. Poszukuję osób słabosłyszących i niesłyszących do wypełnienia 4 kwestionariuszy/ankiet. Najlepiej byłoby, gdyby osoby te były w wieku ponadgimnazjalnym (od 16-25 lat). Potrzebuje około 80 osób, więc liczę na Waszą pomoc. Chętne osoby proszę o kontakt.
Pozdrawiamuśmiech 2
patrycjamotyka@poczta.fm