czy aparaty słuchowe Wam pomagają? - Słuchowisko.net

witam mam  problem z wyregulowaniem aparattow sluchowych.. duzo osob chwalilo ten model (phonak...

Zarejestruj się Zaloguj się

Top menu:

[ R E K L A M A ]

Forum

Strony:

Forum > Aparaty słuchowe > czy aparaty słuchowe Wam pomagają?
czy aparaty słuchowe Wam pomagają?
20.07.2010; godz. 8:56
zdjecie

blekitnieba

kobieta Wiek:23 Miasto:gdynia Ilość postów:13
gg
16188628

znacie takie uczucie jak wielkie rozczarowanie? ktos robi Wam nadzieje ze bedzie ok ze aparaty pomoga, ze to kwestia przyzwyczajenia kwestia wyregulowania.. wierzycie, macie nadzieje! minał czas na wyregulowanie minał czas na przyzwyczajenie i dalej bez efektu... rece mi opadają  juz nie mam sily..

23.07.2010; godz. 16:59

BStapor88

kobieta Wiek:54 Miasto:Katowice Ilość postów:2

Dla ludzi, którzy noszą aparaty słuchowe. do przeczyszczania uszu nadają się krople Cue. Wiem po sobie. Jak mi zalega woskowina w uszach to aplikuję krople i po jakimś czasie wydaje mi się, że lepiej słyszę. Naprawdę. Może nie dużo lepiej ale zawsze. 

27.07.2010; godz. 11:41

ania43

kobieta Wiek:33 Miasto:SZCZECIN Ilość postów:1

Mam podobny problem, jednak przymierzam się do aparatu Zausznego z automatyką Yuu Auto Pro 4 Firmy Unitron. Poiada cztery niezależne sytuacje dżwiękowe : cisza, hałas przyjęcia, hałas uliczny i muzyka. Pozatym posiada Balans Komfort wyrazistość. Co mocno poprawia różne problemy ze złą jakością słyszenia. Naprawdę poprawia rozumienie mowy i wyrazistość słyszenia podczas oglądania telewizji, rozmowie przez telefon, zakupach, kościele, koncercie, słuchaniu muzyki, restauracji i aparat posiada opcję samouczenia się co eliminuje częste wizyty u protetyka. Polecam sami sprubujcie. Jedynie koszt jest problemem ale w niektórych firmach można dostać dobry rabat.

31.08.2010; godz. 10:59

Robertte

kobieta Wiek:53 Miasto:Łódź Ilość postów:9

Aparaty słuchowe  są z reguły drogie. Ale uważam ze nie ma co na naszym zdrowiu oszczedzac.warto kupic dobry aparat, w dobrym punkcie, zeby nam słuzuł długo. zreszta ja tak robie.Od lat zaopatruje sie w tym samym punkcie.  A ty Aniu gdzie kupiłas swój aparat, jesli mozna wiedziec?

28.10.2010; godz. 13:48

JakubB

kobieta Wiek:39 Miasto:Kraków Ilość postów:1

aparat to duży wydatek, no i oczywiście nie ostatni... same baterie, które muszą być regularnie kupowane, są jak podatki... przecież trzeba je kupować całe życie. choć tutaj można szukać oszczędności, z doświadczenia wiem, że w punktach protetyki słuchu itp baterie są o około złotówkę droższe, niż można dostać na sieci - a to w skali lat daje ogromną oszczędność... baterie wybieram tutaj httpsniepewny 2/www.hurt.com.pl/?o=shpc&i=6 - są rayovaci, siemensy, duracelle i energizery. Kupując kilkadziesiąt sztuk naraz, można zaoszczędzić około złotówki na każdej sztuce...

28.10.2010; godz. 15:42

karolzalewski

kobieta Wiek:29 Miasto:Pruszków k/Warszawy Ilość postów:7

Owszem może na bateriach warto trchę przyoszczedzic kupujac je poza salonem,np przezvinternet,  ale aparatu słuchowego przez internet nigdy bym nie kupił, i nie polecałbym tego nikomu.

10.12.2010; godz. 18:22

jagoda57

kobieta Wiek:53 Miasto:Warszawa Ilość postów:3

Aparaty słuchowe  są z reguły drogie. Ale uważam ze nie ma co na naszym zdrowiu oszczedzac.warto kupic dobry aparat, w dobrym punkcie, zeby nam słuzuł długo. zreszta ja tak robie.Od lat zaopatruje sie w tym samym punkcie.  A ty Aniu gdzie kupiłas swój aparat, jesli mozna wiedziec?

Witam, byłam dzisiaj w firmie z aparatami słuchowymi i zaproponowali mi oticony modele zauszne acto pro, mini lub chilli. Do tej pory używałam aparatu firmy bernafon tylko na jedno ucho, a ponieważ mam niedosłuch obouszny zasugerowali mi kupno do obu, jest wtedy lepsze rozumienie mowy. Niestety koszt jest astronomiczny w granicach 6 tys.do 7,5 tys. już po dofinansowaniu z NFZ. Czy ktoś da mi gwarancję, że ten wydatek się opłaci i rzeczywiście będę lepiej rozumieć?

19.12.2010; godz. 20:26

qba1975

kobieta Wiek:35 Miasto:Warszawa Ilość postów:7

Witam, 

Uwazam ze pzry obustronnym ubytku sluchu nalezy koniecznie nosic dwa aparaty. Mam oóznajmowego który zoapatrywał sie najpoierw w jeden aprat, a pozniej kiedy dowiedział sie ze noszenie jedego aparatu przy obustronnym niedosłuchu moze mu tylko zaszkodzic zdecydował sie na zakup drugiego.Oczywiscie koszt jest ogromny. A na dodatek nie wszytskie osoby moga otrzymac refudnacje na zkup dwoch aparatów. Z przepisów wynika, ze tylko osoby aktywne zawodowo. To kpina. 

Mysle ze warto sie zdecydowac.

02.02.2011; godz. 11:10

agulaa213

kobieta Wiek:23 Miasto:Kraków Ilość postów:2

Mój dziadek jest osobą niedosłyszącą i nosi aparat słuchowy na jedno ucho, ale mimo to wciąż ma problemy. Tylko, że jest osobą starszą a z tego co tutaj widzę - takie prblemy ma też wielu młodych ludzi...

17.02.2011; godz. 17:00

skrzyna

kobieta Wiek:21 Miasto:Poznań Ilość postów:5
gg
9823810

Zaprotezowanie na oboje uszu pomaga zrozumieć mowę ale także pomaga z lokalizacją dźwięku!

Noszenie aparatu na jedno ucho przy ubytku obuusznym prowadzi do pogorszenia zrozumiałości mowy w uchu które nie było protezowane, nasz mózg "nastawia" się na słyszenie uchem zaprotezowanym, dlatego doradza się protezowanie obuuszne.

Jednak jak wiadomo to sporo kosztuje zwłaszcza ze dofinansowanie jest w wiekszosci przypadkach na jedno ucho ale są zakłady gdzie proponują opuszczenie ceny drugiego aparatu przy kupnie dwóch o ta sama wartosc co dofinansowanie, to już jest jakaś opcja ale i tak ceny są wysokie.