Dziewczyna. - Słuchowisko.net

Witam. Ostatnio wpadła mi w oko pewna dziewczyna w moim mieście. Zauważyłem ją na dyskotece jak...

Zarejestruj się Zaloguj się

Top menu:

[ R E K L A M A ]

Forum

Forum > Hydepark > Dziewczyna.
Dziewczyna.
26.09.2009; godz. 20:52

bociex

kobieta Wiek:20 Miasto:suwałki Ilość postów:1
gg
6110061

Witam. Ostatnio wpadła mi w oko pewna dziewczyna w moim mieście. Zauważyłem ją na dyskotece jak była z grupką znajomych - również głuchoniemych.
Posługiwali się językiem migowym. Zacząłem się zastanawiać nad tym czy znajomość lub coś więcej z taka osobą jest uciążliwa lub nawet niemożliwa.
Sam zaznaczam że nie jestem głuchoniemy. Dla mnie nie było by przeszkodą to że nie może mówić, sam bym mógł nauczyć się jezyka migowego.
Słyszałem że tacy ludzie zazwyczaj izolują się od reszty społeczeństwa. Proszę o opisanie swojego zdania na ten temat.
Pozdrawiam!

28.09.2009; godz. 10:09
zdjecie

Baterflaj

kobieta Wiek:22 Miasto:Warszawa Ilość postów:13
blog
Mój blog

cięzka sprawa, znam co prawda jedna parę, on-z poważną wada słuchu, ona - słysząca, ale mająca niedosłyszące rodzeństwo i znająca migowy... Ale zycze Ci powodzenia, próbuj, bo to wyzwania na szczęście na całe życie uśmiech 2

19.10.2009; godz. 0:10
zdjecie

danio

kobieta Wiek:32 Miasto:Turek Ilość postów:3

Bociex, myślę że najpierw omijaj dziewczynę z daleka szerokim łukiem, bo wszelkie starania o zbliżenie z nią spala się na panewce. Abyś mogł się do nie zbliżyć, naucz się dobrze języka migowego, dla miłości można   wszelkie bariery pokonać. Gdy już opanujesz dobrze j. migowy, możesz ją np na jakiejś publicznej zabawie zaprosić do tańca i podczas zapraszania zamigać  "zapraszam do tańca",efekt będzie murowany, zapewniam Cię.

Są głusi którzy mówią dobrze, mówią słabo, i tacy co mówią pojedyncze niewyrazne slowa.

Osoba głucha względem obcej nieznanej osoby słyszącej zawsze będzie nastawiona nieufnie, i będzie takiej osoby unikała. Nie jest prawdą że osoby gluche się izolują od słyszących. Przyczyna jest prosta dlaczego głusi unikają kontaktów ze słyszącymi. Głusi zawsze myślą że słyszące mają dużo wiedzy i wiadomości na rózne tematy, a oni głusi ze wzgledy na brak słuchu i nie najlepiej radziliby sobie w rozmowie ze słyszącymi a przy okazji obnażyliby swe braki we wiedzy. Głusi mają swój świat, inaczej oni myślą, dla słyszącego wydaje sie to dziwne, ale tak naprawde głusi mają też wiele wiedzy, pod warunkiem że sie z nimi rozmawią w języku migowym. Jeżli dziewczyna zorientuje sie że naprawde chcesz być jej przyjacielem, to polubi cie, przypominam, najpierw opanuj j. migowy.

Najpierw pomyśl, potem pisz!
19.10.2009; godz. 16:25
zdjecie

ilonka

kobieta Wiek:22 Miasto:warszawa Ilość postów:25

bociex, musiała Ci nieźle zaleźć za skórę uśmiech 2!!!

Bardzo mi się to w Tobie podoba, że nie widzisz barier i jesteś otwarty na taki związek, niewiele osób podchodzi do tych spraw tak jak Ty!

Moim zdaniem możesz zamigać proste zdanie,w którym wyrazisz że Cię zaintrygowała, albo napisz jej po prostu na kartce : "Nie umiem migać, ale chciałbym z Tobą porozmawiać uśmiech 2"

12.02.2010; godz. 15:21

Ryszard3

kobieta Wiek:54 lat Miasto:warszawa Ilość postów:3
gg
9019367
blog
Mój blog

ja wątpię czy dziewczyna gluchoniema będzie chciała chlopaka słyszącego.Wiem coś o tym,bo ja mimo że mam niedosłuch żadna mnie nie chciała,uważały że mnie stać na lepszą!!