Pomoc w doborze aparatu - Słuchowisko.net

Witam!Byłem na badaniu słuchu. Wyszło, że aparat słuchowy przydałby mi się.Byłem w firmie w ...

Zarejestruj się Zaloguj się

Top menu:

[ R E K L A M A ]

Forum

Strony:

Forum > Aparaty słuchowe > Pomoc w doborze aparatu
Pomoc w doborze aparatu
14.09.2009; godz. 15:01

Garf

kobieta Wiek:26 Miasto:TL Ilość postów:1

Witam!

Byłem na badaniu słuchu. Wyszło, że aparat słuchowy przydałby mi się.

Byłem w firmie w Zamościu która oferuje aparaty. Pan tam polecił mi aparat Oticon Vigo Pro. Tylko, że on jest trochę drogi (o ile dobrze pamiętam podana cena do 3,6 tys. zł za sztukę). Według audiologa w moim przypadku najlepiej sprawdziłyby się 2 aparaty, a to już duży wydatek.

Chciałbym, w takim razie po prosić o poradę jaki aparat byłby dobry i to w takiej cenie aby oba można było nie za drogo kupić i były w miarę dobre (powiedzmy, że góra granica to 4 tys. zł za oba).

Tutaj jest do wglądu mój audiogram.
httpniepewny 2/img14.imagevenue.com/img.php?ima ... _456lo.jpg

Z góry dziękuję za pomoc.

14.09.2009; godz. 16:52
zdjecie

Sluchowisko

kobieta Wiek:- Miasto:- Ilość postów:108

Witam,

Aby uzyskać szczegółowe porady dotyczące doboru aprratu słuchowego prosimy skontaktowac się z ekspertem Słuchowiska i opisać mu dokładnie swoją wadę. Formularz kontaktowy znajdzie Pan pod adresem httpniepewny 2/www.sluchowisko.net/zapytaj-eksperta/. Specjalista udzieli Panu szczegółowych informacji dotyczących cen aparatów oraz refundacji.

Pozdrawiamy,

zespół Słuchowiska

01.10.2009; godz. 22:54

Eliasz

kobieta Wiek:30 Miasto:Bydgoszcz Ilość postów:4

Witam

Niestety nie mozna otworzyc zalacznika ktory dodales, aczkolwiek, biarac pod uwage zaproonowany aparat, moze bede w stanie Ci pomoc.

Sproboj z aparatami tej samej firmy Oticon, takimi jak:

Hit BTE - cena przystepna , w granicach twoich mozliwosci, wyglad podobny

Pozdrawiam

01.10.2009; godz. 22:55

Eliasz

kobieta Wiek:30 Miasto:Bydgoszcz Ilość postów:4

Witam

Niestety nie mozna otworzyc zalacznika ktory dodales, aczkolwiek, biarac pod uwage zaproonowany aparat, moze bede w stanie Ci pomoc.

Sproboj z aparatami tej samej firmy Oticon, takimi jak:

Hit BTE - cena przystepna , w granicach twoich mozliwosci, wyglad podobny

Pozdrawiam

14.04.2010; godz. 14:04

Robertte

kobieta Wiek:53 Miasto:Łódź Ilość postów:9

Po wielu latach używania aparatów słuchowych z czystą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że sztuka w odpowiednim doborze aparatów nie polega tylko na wybraniu donego modelu, kluczowym elementem doboru aparatu jest profesjonalizm protetyka słuchu, który go dobiera. Aparat może być wspaniały, ale jesli zostanie niewłaściwie dobrany, nastawiony itp. to jego działanie będzie niewłasciwe.

Protetycy słuchu tak jak wszyscy ludzie są lepsi i gorsi. Myslę, że wybierając punkt protetyczny gdzie będziemy dokonywać zakupu aparatu warto zwrócić uwagę na doświadczenie i umiejętności personelu. Zakup aparatu to dla wielu ludzi nie mały wydatek, więc szczególnie warto się nad nim zastanowić. Myslę, że lepiej wybrać jakiś renomowany punkt, w którym bedziemy pewni umiejętności protetyków. Kupując aparat w punkcie "Krzak" na wstępie być moze zaoszczędzi się pare złotych, ale to tylko pozorne zaoszczędzenie. Bo dobrze dobrany aparat jest bezcenny.

Wiem co mówię.

17.04.2010; godz. 18:17
zdjecie

blekitnieba

kobieta Wiek:23 Miasto:gdynia Ilość postów:13
gg
16188628

zgadzam sie z Robertem, lepiej troche doplacic i miec z tego pozytek niz kupic cos po cenie i potem zalowac.

pierwszy raz kiedy kupowalam aparaty zdalam sie calkowicie na protetykow.. wybrali wewnatrzuszne okolo 5 tys za 2 szt  zle w nich slyszalam mówili " to kwestia regulacji" pol roku chodzilam i ustawialam zero poprawy mowili ze to kwestia przyzwyczajenia... tak mi ustwili ze  lepiej slyszalam bez aparatow niz z nimi!  szkoda gadac-leżą w szufladzie juz kilka lat..

moja rada zanim kupicie wyprubujcie wszystkie modele i dopiero wybirzcie taki ktory bedzie najlepszy i odpowiednio skoryguje waszą wade. ..

22.04.2010; godz. 12:24

karolzalewski

kobieta Wiek:29 Miasto:Pruszków k/Warszawy Ilość postów:7

Jasne. Tylko jak rozpoznać czy to faktycznie są najlepsi specjaliści? Na co zwracać uwagę?

23.04.2010; godz. 15:08

Robertte

Tak jak pacjent nigdy nie może być pewny, ze lekarz dobrze go leczy, tak samo nigdy nie możemy być pewni umiejętności danego protetyka. Jednak jest pare elementów, na które możemy zwrócić uwagę.

Korzystając z jakichkolwiek usług zawsze zwracamy uwage na jakość obsługi, podejście do klienta i bardzo nie lubimy gdy sprzedawca nam na siłę coś wciska. Myślę, że podobnie jest z aparatami. Tu też liczy się pierwsze wrażenie z kontaktu z obsługą.

Warto też zapytać się serwis gwarancyjny, mozliwość zwrotu, jeśli aparat nie spełni naszych oczekiwań itp. To wbrew pozorom ważne elementy.

Myslę również, że nie bez znaczenia jest wielkość danej firmy - dużo większe zaufanie możemy mieć do dużej ogólnopolskiej sieci, niż do jakiegoś małego punktu, o którym tak na prawdę nic nie wiemy.

No i zawsze pozostaje jeszcze opinia znajomych.

26.04.2010; godz. 13:36

karolzalewski

kobieta Wiek:29 Miasto:Pruszków k/Warszawy Ilość postów:7

Dziękuję za informacje. Dla mnie aparaty to nowy temat więc każda sugestia jest dla mnie cenna.

A, jeśli wolno spytać, to gdzie się Pan zaopatrywał?

30.04.2010; godz. 13:33

Robertte

Ja od 15 lat zaopatruje się w jednym z salonów Geersa.

Ceny może nie są najniższe, ale wybór, dobór, opieka itp. - rewelacyjne.

Strony:

powrót