Kurs języka migowego - Słuchowisko.net

Drodzy Słuchowicze!   Specjalnie z myślą o Was stworzyliśmy BEZPŁATNY multimedialny kurs...

Zarejestruj się Zaloguj się

Top menu:

[ R E K L A M A ]

Forum

Strony:

Forum > PJM/SJM > Kurs języka migowego
Kurs języka migowego
02.06.2009; godz. 10:08
zdjecie

Sluchowisko

kobieta Wiek:- Miasto:- Ilość postów:108

Drodzy Słuchowicze!

Specjalnie z myślą o Was stworzyliśmy BEZPŁATNY multimedialny kurs języka migowego. Aplikacja powstała w celu ułatwienia i usprawnienia komunikacji między słyszącymi, a niesłyszącymi, zwłaszcza w takich miejscach jak urząd, gabinet lekarski, bank, itd. Aplikacja docelowo będzie zawierała 12 scenek: nauka alfabetu, liczebników, dat, miesięcy, pór roku oraz scenek: W urzędzie, U lekarza, O sobie, Zaproszenie na spotkanie, W restauracji, Komunikacja w mieście, W banku, Rozmowa o pracę oraz Podstawowe zwroty. Scenki przygotowane zostały w PJM.

Aplikacja zawiera rozbudowany player, dzięki niemu scenki można w dowolnej chwili zrobić pauzę, przewinąć do dowolnego momentu w filmie, odtworzyć w zwolnionym tempie, odtworzyć poklatkowo w tył. Istnienie możliwość włączenia/wyłączenia napisów oraz włączenia/wyłączenia głosu lektora i regulacji głośności dźwięku.

Aplikacja powstała dzięki sponsorowi, producentowi nowoczesnych aparatów słuchowych – firmie Oticon oraz patronowi tego projektu -  Instytutowi Głuchoniemych w Warszawie. Podczas całego etapu przygotowań do realizacji aplikacji odbywały się konsultacje z osobami niedosłyszącymi z Instytutu Głuchoniemych, które nadzorowały i czuwały nad poprawnością przygotowania scenek.

Zachęcamy Was wszystkich do nauki języka migowego i życzymy dobrej zabawy!

Redakcja Słuchowiska

04.06.2009; godz. 11:04
zdjecie

picja

kobieta Wiek:24 Miasto:Bolesławiec Ilość postów:10
gg
15878947

Bardzo dobry pomysłuśmiech 2

picja
07.06.2009; godz. 22:38
zdjecie

blizni__

kobieta Wiek:44 Miasto:Wrocław Ilość postów:16
blog
Mój blog

Bardzo dobry pomysł uśmiech 2 cieszę się bardzo, ale dośc jest mało pokazana, czy można kupić płytki z j.migowego zamiast książki j.migowego?

Sprawę o aparat słuchowy firma OTICON  jest bardzo dobra ,ja miałam od 2 roku życia aparat słuchowy  Oticon ,jest bardzo dobra ,potem mineło kilka lat ciągle kupiłam ten sam firma Oticon aparat słuchowy(kilka razy zmieniłam nowe aparat słuchowy) potem hmm około ,nie pamiętam w którym roku chyba 1994-96 r. firma Oticon była likwidacja,wtedy miałam inną firmę aparat słuchowy , do dziś nadal mam róznie,nie ma lepszego,nie byłam zadowolona, jest za słaba, wcześniej już zamówiłam w lutym miedzy marzec czekam nowe  aparat słuchowy (inna firma) i do tej pory jeszcze nie ma aparatu słuchowego,dlatego że dostałam list od PFRON-u z powodu brak pieniędzy,teraz słyszałam i czytałam że już powrócili firma Oticon ,gratulacje uśmiech 2 cieszę się bardzo.oby jak najdalej żeby była jeszcze lepsza i mocnego... Pozdrawiam was cieplutko

09.06.2009; godz. 14:02

patti

kobieta Wiek:26 Miasto:Warszawa Ilość postów:14

bardzo się cieszę, że Słuchowisko wpadło na pomysł zrobienia takiej aplikacji. ja znam język migowy w bardzo podstawowej formie i chętnie nauczę się więcej. czekam z niecierpliwością na kolejne scenkiuśmiech 2

09.06.2009; godz. 15:33
zdjecie

dochna

kobieta Wiek:25 Miasto:Warszawa Ilość postów:19

Wreszcie możliwść ogarnięcia chociaż najmniejszych podstaw za darmo!

Cieszę się że Słuchowisko wpadło na ten pomysł i że każdy kto ma dostęp do netu może bezpłatnie skorzystać z aplikacji ! Alfabetuu i liczb się nauczę, nie wiem czy ogarnę całe słownictwo ale zawsze będę mogła choć jedno słowo zamigać liter po literze :D

Tak trzymać!

Pzdrawiam Redakcję!

09.06.2009; godz. 15:36
zdjecie

Baterflaj

kobieta Wiek:22 Miasto:Warszawa Ilość postów:13
blog
Mój blog

Wlasnie czegos takiego mi bralowalo na stronie majacej na celu integracje osob nieslyszacych ze slyszacymi. Super, goraco polecam nauczyc sie choc podstaw tego niezwyklego jezyka. Dzieki temu kursowi, powtarzam sobie kiedys wyuczony alfabet i niektore slowa, ktore juz zapomnialam uśmiech 2

09.06.2009; godz. 15:48
zdjecie

ilonka

kobieta Wiek:22 Miasto:warszawa Ilość postów:25

A dla mnie super bo mogę sobie przypomnie to czego uczyłam się na migowym na studiach! :D

Dzięki!

09.06.2009; godz. 19:55
zdjecie

picja

kobieta Wiek:24 Miasto:Bolesławiec Ilość postów:10
gg
15878947

Chyba nie będzie kryptoreklamą, jeśli podam tu tytuł ciekawej ksiazki z językiem migowym, którą wypozyczyłam z biblioteki: Język migowy w terapii / Bogdan Szczepankowski, Dorota Koncewicz. Dobrze napisana, dużo haseł, zwrotów, wyrazów, ułozonych tematycznie. Wypożyczyłam tą książkę, wracam do domu, a tu... na "Słuchowisku" nowa zakładka z językiem migowymuśmiech 2

picja
10.06.2009; godz. 12:07
zdjecie

ilonka

kobieta Wiek:22 Miasto:warszawa Ilość postów:25

Picja dzięki za informację! Wklejajcie więcej takichjak znacie, bardzo potrzebuję!

15.06.2009; godz. 15:05
zdjecie

Mrówa

kobieta Wiek:19 Miasto:Gdańsk Ilość postów:9

nareszcie!! wlasnie takiego minislwoniczka glownych zwrotow w migowym potrzebowałem uśmiech 2 Cieszę się tym bardziej, ze sam pisalem do redakcji, aby jakis kurs migowego udostepnili, no i proszę .... uśmiech 2

Strony:

powrót