Dyskusje o ciszy... - Słuchowisko.net

Ten wątek stworzyliśmy dla Was - byście mogi wymieniać się opiniami i dyskutować na temat ...

Zarejestruj się Zaloguj się

Top menu:

[ R E K L A M A ]

Forum

Strony:

Forum > UWAGA KONKURS!!! > Dyskusje o ciszy...
Dyskusje o ciszy...
11.05.2009; godz. 12:34

kasiulap

kobieta Wiek:23 Miasto:Wolica Ilość postów:16

promowanie zdjecia nie jest zakazane, taki konkurs takie zycie niestety, szkoda troche, bo wiele ciekawych zdjec nie ma szans, a takich ktore pokazuje cisze w sposob abstrakcyjny i ktore maja nparawde cos do powiedzenia jest niewiele;(

11.05.2009; godz. 12:35
zdjecie

Sluchowisko

kobieta Wiek:- Miasto:- Ilość postów:108

Drodzy Słuchowicze,

Decyzją organizatora, osoba o nicku "sombrero" została zdyskwalifikowana w konkursie "Sfotografuj ciszę"  w wyniku nieuczciwego podbijania głosów.  Głosy na to zdjęcie  nie będą brane pod uwagę (www.sluchowisko.net/konkurs/1/zdjecie/182/). Niestety, osoba ta próbowała podbijać wyniki swojego zdjęcia przy użyciu botów (m.in. między godziną 17.08-17:11, 20:00-20:03 i o godzinie 21 z minutami roboty podbiły wynik o kilkadziesiąt do kilkuset głosów jednocześnie).

Sombrero, cytując Twoją wypowiedź,

"Jeszcze cytat zespołu słuchowisko: Co do zmiennego IP masz rację, są dostawcy, którzy oferują zmienne IP,  ale mamy  również inne zabezpieczenia, które uniemożliwiają oddawanie głosów w sposób nieuczciwy, więc się nie martwcie." 

Podtrzymujemy tę wersję - jak widzisz, zabezpieczenia działają i nie udało Ci się wygrać konkursu w nieuczciwy sposób. 

Sombrero, dziękujemy za udział w konkursie.

Prosimy nie siać na forum niepotrzebnych ataków na kolejną osobę, która ma najwięcej głosów, ponieważ jak do tej pory głosy oddawane na osobę o nicku  "słuchacz"  były oddane w uczciwy sposób.

Życzymy powodzenia!

Słuchowisko

11.05.2009; godz. 12:43

sombrero

kobieta Wiek:26 Miasto:Łódź Ilość postów:10

Drogi Administratorze. Skłądam tutaj publicznie reklamacje z powodu mojej dyskwalfikacji.

Po 1) nie używałem zadnych botów!! i za samo takie pomówienie i niemiłe oszczerstwa mam prawo domagać się odszkodowania! Po 2) gdybym używał to moje głosy pochodizły by z jednego nr IP gdyż nie ma możliwości zmieniać sobie IP i nabijać botem głosów! Po 3) Proszę sprawdzić, iz moje głosy pochodzą z różnych adresów IP z różnych miast w Polsce!! A co do tego, że przybyło ich kilkadziesiąt w jendym czasie... Sama Pani napisała, ze promowanie sowjego zdjęcia jets dozwolone! Czy to grzech zatem, że naleze do dużej grupy społecznościowej, która przebywając na moim forum po mojej prośbie weszła i oceniła moje zdjęcie?!

Domagam się natychmiastowego sparwdzenia wszystkich ww. spraw o których pisałem i przeprosin oraz ponownego przywrócenia do konkursu!

11.05.2009; godz. 13:09
zdjecie

Sluchowisko

kobieta Wiek:- Miasto:- Ilość postów:108

Drogi sombrero, bardzo chętnie rozpatrzymy Twoją reklamację i udowodnimy nieuczciwe działanie. Niestety, nie mogliśmy dopuscić do tego, aby ktoś w ten sposob dzialal na rzecz wygranej.

Zgodnie z regulaminem, który zaakceptowałeś, przypominamy, że:

§ 8. Postępowanie reklamacyjne

Wszelkie Reklamacje związane z przebiegiem lub wynikami konkursu muszą być składane na piśmie, listem poleconym, na adres Organizatora z dopiskiem „Reklamacja konkursowa”, w terminie 7 dni od daty rozstrzygnięcia Konkursu (liczy się data otrzymania reklamacji przez Organizatora). Reklamacje nadesłane po tym terminie nie będą rozpatrywane.

Reklamacja zostanie rozpatrzona przez Organizatora w terminie 7 dni od jej otrzymania. Uczestnik konkursu zostanie poinformowany na piśmie o wynikach postępowania reklamacyjnego listem poleconym, priorytetowym.

Czekamy więc na Twojego maila, na który wyślemy Ci adres, pod ktory możesz wysłać swoją reklamację.

Słuchowisko.

11.05.2009; godz. 13:22

sombrero

kobieta Wiek:26 Miasto:Łódź Ilość postów:10

To już nie jest śmieszne ale żąłosne! Mam składać pisemną reklamację? Fajnie....Nim ją złoże i do Państwa dojdzie i ją rozpatrzycie to już będzie po konkursie,a  konkurencja głosy zbiera!

Żałosne jest natomiast to, iż wymyśleliście sobie jakigoś BOTA co jest oszczerstwem i nawet nie raczycie udowodnić tego ani poiformować mnie o tym mailowo. Żebym się przed czymś bronił i nawet skłądał owe reklamacje to najpierw chciałbym poznać dowody owych oskarżeń.

Być może Pani żyje systemem politycznym rodem z Meksyku gdzie istnieje "domniemanie niewinności", ale tutaj w Europie i Polsce jest inaczej. To Państwo musza mi udowodnić winę, a ja dopiero ewentualnie będę się bronił wiedząc o co zostałem oskarżony i na jakich podstawach

Widzę, że poziom tej strony i oskarzeń jest ząłosny więc już teraz powiem skąd miałem tyle głosów.

Otóż mam sowje forum(piłkarskie) gdzie wraz  zinnymi kumplami(i nie) oglądamy mecze piłkarsie  "na żywo". Korzystajac z okazji niedzielnego meczu poprosiłem kumpli żeby obczaili moje zdjęcie i zagłosowali jeśli mają ochote; a że mecz Wisła_Legia oglądało kilkanaście tysięcy osób to te kilkadziesiąt głosów w tym samym zcasie to jest pikuś...

Ale szanowna redakcja nie raczyłą sparwdzić, ze adresy IP głosów oddanych na mnie pochodzą z róznych(w tym na pewno niezmiennych adresów IP) i z róznych stron Polski. Uznali, że tyle głosów w tym smaym czasie jets po prostu niemożliwe i że to jakiś BOT - śmiech na sali - to, że wy nie wierzycie w takie rzeczy to nie oznacza, że inni nie są w stanie ich zrobić... Jeśli Pani mąż nie doprowadza Pani do podójnego orgamzu to czy to oznacza, że ktoś inny nie byłby w stanie?

11.05.2009; godz. 15:40

molkens

kobieta Wiek:17 Miasto:Wola Wielka Ilość postów:15

Widzę że zaszła zmiana w sposobie oddawania głosów. Wg mnie to rozwiązanie jest lepsze, jednak liczba punktów powinna być wyzerowana. Skoro zmienia sie regulamin, to niech wszyscy maja jednakowe szanse

11.05.2009; godz. 15:56
zdjecie

dochna

kobieta Wiek:25 Miasto:Warszawa Ilość postów:19

Ja bym to tak zostawiła- to by było krzywdzące dla osób którym udało się uzbierać uczciwie kilkadziesiąt lub więcej osób. Logowanie i tak utrudni bycie nieuczciwym więc dobrze że jest zrobione, ale po wyzerowaniu wyników znów będzie burza, no chyba że się te osoby na to zgodzą...

11.05.2009; godz. 15:58

kasiulap

a o jaka zmiane dokladnie chodzi?jesli chodzi o zerowanie to nie moge sie na to zgodzic, ciezko i uczciwie zbieralam glosy, zeby teraz mi je wyzerowano

11.05.2009; godz. 16:04

Klamka

kobieta Wiek:17 Miasto:Dębica Ilość postów:4

Moim zdaniem wyzerowanie głosów byłoby najbardziej sprawiedliwe, bo patrząc na to, że teraz prawdopodobnie znacznie zmniejszyło się ryzyko oszustwa, myślę, że skończyłyby się przykre dla autorów zdjęć oskarżenia, że oszukiwali na początku.

Myślę, że jeśli sposób oszukiwania w jakimś stopniu został zwalczony, to warto także usunąć jego poprzednie ewentualne skutki.

11.05.2009; godz. 16:06

kasiulap

uczciwie zebralam glosy i teraz mam o nie znowu walczyc?to przesada moim zdaniem i niech mi ktos wytlumaczy o jaka zmiane chodzi?