Dyskusje o ciszy... - Słuchowisko.net

Ten wątek stworzyliśmy dla Was - byście mogi wymieniać się opiniami i dyskutować na temat ...

Zarejestruj się Zaloguj się

Top menu:

[ R E K L A M A ]

Forum

Strony:

Forum > UWAGA KONKURS!!! > Dyskusje o ciszy...
Dyskusje o ciszy...
10.05.2009; godz. 15:11

moonshadow

kobieta Wiek:0 Miasto:. Ilość postów:2

Faworyzacja tego jednego zdjecia, ktre macie na mysli (bo mysle, ze mowimy o tym samym) jest raczej zasługą mozliwości neostrady i kombinacji z ip, niz tylko i wyłącznie ułożenia

10.05.2009; godz. 23:31

krzyk_ciszy

kobieta Wiek:23 Miasto:brak Ilość postów:1

Pytanie do administratorów. Czy można usunąć swoje prace z konkursu? Uważam że jest nie uczciwy, nie zwycięży praca która jest tego warta tylko ta której autor ma wiecej znajomych lub "sprawne" metody obejścia regulaminu. Jestem idealistkom i w swoje prace włożyłam coś od siebie tak jak wiekszość z nas dlatego przykro mi że nikt nie raczy ich zobaczyć bo każdy wchodzi na stronę z jasno sprecyzowanym zdjęciem na które ma  oddać głos. Jeśli będzie inny konkurs w którym ocena będzie sprawiedliwa, napewno skorzystam, a teraz bardzo proszę o usunięcie.

11.05.2009; godz. 6:39

lost90

kobieta Wiek:19 Miasto:Darłowo Ilość postów:2
gg
6653022

Witam ponownie!
Obserwując postępy  w konkursie muszę znacznie zmienić swoją poprzednią opinię. To co możemy oglądać to walka o głosy i o ile sama w sobie nie jest czymś złym a nawet bardzo dobrym, to ten rodzaj który mamy tutaj jest poniżeniem. Walka za wszelką cene, oskarżenia i insynuacje! O ile rozumiem czemu tak się dzieje w polityce to nie rozumiem dlaczego w ramach tego konkursu. W związku z tym proponuje coś w czym wszyscy uczciwi (czyli chciałbym, żeby wszyscy) biorący udział w konkursie mnie poprą. Mianowicie zmianę w regulaminie konkursu, wprowadzającą jury, które wyłoni zwycięsców nagród. Aby nie było oskarżeń, że nie mam zbyt wielu głosów i chce nową szansę na wygranie czegoś, to aktualnie moje zdjęcie jest na 3 miejscu w ilości głosów. 
Pozdrawiam 
lost90

11.05.2009; godz. 9:08
zdjecie

evay

kobieta Wiek:18 Miasto:Mysłowice Ilość postów:3
gg
2124398

czy nie daloby sie dodac opcji segregacji zdjec ze wzgledu na przyznane punkty?

G?r Hun Ikke Meget For Sig Selv?
11.05.2009; godz. 9:26

sombrero

kobieta Wiek:26 Miasto:Łódź Ilość postów:10

1) Regulaminu nie można zmieniać w trakcie trwania konkursu. Każdy regulamin jest zatwierdzany przez prawników i każdy z was przystępując tu na niego się zgodził. Trzeba po prostu usuwać osoby, które nabijają sobie głosy z Neostrady, Netii i to wszystko.

2) Sortowanie wg. liczby głosów to jeszcze gorszy pomysł bo wtedy ludzie z 4-10 miejsc jeszcze bardziej będą chcieli sobie nabijać nieuczciwie głosy aby wskoczyć na podium, a tak do końca nie wiemy kto aktualnie prowadzi. Dobrym rozwiązaniem jest natomiast moduł, który losowo wybiera zdjęcia przy starcie strony

11.05.2009; godz. 9:31

sombrero

kobieta Wiek:26 Miasto:Łódź Ilość postów:10

1) Regulaminu nie można zmieniać w trakcie trwania konkursu. Każdy regulamin jest zatwierdzany przez prawników i każdy z was przystępując tu na niego się zgodził. Trzeba po prostu usuwać osoby, które nabijają sobie głosy z Neostrady, Netii i to wszystko.

2) Sortowanie wg. liczby głosów to jeszcze gorszy pomysł bo wtedy ludzie z 4-10 miejsc jeszcze bardziej będą chcieli sobie nabijać nieuczciwie głosy aby wskoczyć na podium, a tak do końca nie wiemy kto aktualnie prowadzi. Dobrym rozwiązaniem jest natomiast moduł, który losowo wybiera zdjęcia przy starcie strony

Jeszcze cytat zespołu słuchowisko: " Co do zmiennego IP masz rację, są dostawcy, którzy oferują zmienne IP,  ale mamy  również inne zabezpieczenia, które uniemożliwiają oddawanie głosów w sposób nieuczciwy, więc się nie martwcie uśmiech 2

Zespół Słuchowiska,

Powodzenia!"

11.05.2009; godz. 10:40

sluchacz

kobieta Wiek:23 Miasto:Gdynia Ilość postów:8

Drogi lost90, uwazam ze jakakolwiek zmiana podstawowych zasad tego regulaminu automatycznie bylaby niezgodna z nim samym, jak rowniez wlasnie fakt dokonania takiej zmiany bylby proba manipulacji wynikow, a wtedy po co komu regulamin? Zawsze bedzie ktos niezadowolony, ktos kto bedzie oskarzal o oszustwo, szkoda ze wiekszosc tych oskarzen jest anonimowych - od osob niezarejstrowanch, a wiec nie bioracych udzialu w samym konkursie, badz bojacych sie negatywnych komentarzy pod wlasnym zdjeciem i nie logujacych sie. Identyczne emocje i komentarze budzil konkurs pewnej firmy produkujacej aparaty fotograficzne, ktory mial miejsce w zeszlym roku. Glosowanie rowniez odbywalo sie w ten sam sposob, kilka prac faktycznie "wylecialo" za nabijanie punktow ze zmiennego ip, ale i tak wygraly prace z (dla niektorych) "oszukana" liczba punktow. Podsumowujac, ja mam czyste sumienie, nie zrobilem nic wbrew regulaminowi, a anonimowe komentarze nie robia na mnie wrazenia, bo pojawiąja sie zawsze. ps. Szkoda tylko ze celowe umieszczenie mojego zdjecia na pierwszej stronie dalo mi ich tyle a nie mniej ;p

11.05.2009; godz. 11:21

dogmeat

kobieta Wiek:22 Miasto:Warszawa Ilość postów:3
gg
6973193

W poprzednich postach przeczytałem że komuś podobało się moje zdjęcie, za co serdecznie dziękuje;] Samo w sobie ma przedstawiać zamknięcie.

A co do głosowania, bez bicia się przyznaje, 3 głosy mam z tego samego IP, bo 3 osoby u mnie głosowały, dopiero na forum przeczytałem że jest to niezgodne z regulaminem. Ale i tak wiele to nie zmienia, bo ja mam całe 6 głosów, a niektórzy ponad 300. Dziwne, że 300 osób nabiło te głosy w 3 dni. mniej dziwne jest to że niektóre zdjęcia mają po 70-100 ale też w sumie zastanawiające.

Fajnie byłoby stanąć do walki, gdzie głównego głosu nie ma zmienne IP. Bo znajomi to może z 10 głosów, a cud intenetu to kolejne 200. I tak nie mam szans, bo raz że jestem na 19 stronie, więc prawie pod koniec, a dwa nie amm tylu znajomych i niestety mam router więc za dużo zachodu żeby sobie IP zmienić. Choć i tak nieźle mi idzie, wszystkie zdjęcia dalej z tego co zauważyłem mają po 0 punktów...

11.05.2009; godz. 11:33
zdjecie

Sluchowisko

kobieta Wiek:- Miasto:- Ilość postów:108

Drodzy Słuchowicze! Od początku śledzimy uważnie Waszą dyskusję, pora w na peierwsze podsumowania i wyjaśnienia.

1. Odnośnie komunikatu: 'Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!' - jak na pewno zauważyliście, wszystko jest już naprawione. Nie musicie się martwić, żadne wirusy ani programy nie zostały do nikogo wysłane. Problem był spowodowany awarią całego serwera, na którym umieszczona jest m.in. strona Słuchowiska.  Problemy z oddawaniem głosów były tym właśnie spowodowane. Od niedzieli absoutnie wszystko przebiega sprawnie, a my trzymamy rękę na pulsie.

2. Przypominamy, że wszyscy, którzy nadesłali zdjęcia na konkurs zaakceptowali jednocześnie regulamin, a więc sposób głosowania na zwycięskie zdjęcia oraz zasady konkursu. Wszyscy mogą rozpowszechniać informacje o konkursie oraz o własnym zdjęciu wsród znajomych, ponieważ nie narusza to zasad konkursu.Dlatego prośba użytkownika krzyk_ciszy nie może być przez nas spełniona ("Czy można usunąć swoje prace z konkursu? Uważam że jest nie uczciwy, nie zwycięży praca która jest tego warta tylko ta której autor ma wiecej znajomych lub "sprawne" metody obejścia regulaminu). Krzyk_ciszy zgodziła się zregulamiem i zaakceptowała go. Życzymy powodzenia w konkursie.

3. Pojawiło się wiele głosów wyrażających obawę, że głosowanie na niektóre zdjęcia przebiega w sposób nieuczciwy. Ta kwestia jest wyjaśniana przez  informatyków, którzy dokonują analizy. Do momentu wyjaśnienia sytuacji prosimy o kulturalne zachowanie w stosunku do innych konkursowiczów.

4. Nawiązując do dyskusji, która wywiązała się między słuchaczem, a sombrero: przypominamy, że zgodnie z paragrafem 9, punkt 2 regulaminu zastrzegamy sobie prawo do jego zmiany, jeżeli wyniknie taka konieczność ("Organizator zastrzega sobie prawo dokonywania zmian w niniejszym regulaminie, nie naruszających podstawowych zasad Konkursu"oczko 2.

5. By uspokoić niepotrzebne ataki na osoby, których zdjęcia pokazane są na pierwszej stronie: już dzisiaj wprowadzony zostanie losowy układ zdjęć. Jednak  brak równowagi w ilości punktów oddanych na zdjęcia pokazane na stronie pierwszej wydaje nam się sugerować, że nie jest to czynnik główny (większość zdjęć ma po 1, 2 punkty).

Pamiętajmy o idei konkursu - ma być to przede wszystkim d o b r a   z a b a w a ! Prosiliśmy Was o fotograficzne przedstawienie Waszego zrozumienia ciszy i liczyliśmy, że wzbudzimy jakąś  r e f l e k s j ę  na temat tego, w jakim świecie żyją osoby z niedosłuchem. Nie zakładajmy od razu z góry, że osoby z dużą ilością punktów oszukują. B a w m y   się,  a nie atakujmy się nawzajem.

Pozdrawiamy,
Słuchowisko.

11.05.2009; godz. 11:42

dogmeat

kobieta Wiek:22 Miasto:Warszawa Ilość postów:3
gg
6973193

httpniepewny 2/www.sluchowisko.net/konkurs/1/zdjecie/182/ to jest pro, biorąc pod uwagę że głosowanie jest od 3 dni, i że głosują te same osoby, ktoś musi mieć prawie 200 fanów...

httpniepewny 2/www.sluchowisko.net/konkurs/1/zdjecie/591/ a tej pani głos przybywa co minutę w zasadzie.

I niech mi ktoś powie że to jest normalne?