Dyskusje o ciszy... - Słuchowisko.net

Ten wątek stworzyliśmy dla Was - byście mogi wymieniać się opiniami i dyskutować na temat ...

Zarejestruj się Zaloguj się

Top menu:

[ R E K L A M A ]

Forum

Strony:

Forum > UWAGA KONKURS!!! > Dyskusje o ciszy...
Dyskusje o ciszy...
12.05.2009; godz. 0:56

berrybloom

kobieta Wiek:18 Miasto:Zabrze Ilość postów:1

Miało być cicho, a jest wyjątkowo głośno oczko 2). Prawde mówiąc od początku wiedziałam, że moje zdjęcia są bez szans bo nie mam ochoty 'zmuszać' znajomych do głosowania, ale mimo to dodałam swoje zdjecia.. bo może komuś się spodobają [dziękuje w tym miejscu za kilka głosów uśmiech 2) ].

Administracji proponuje zresetowanie liczników i umożliwienie głosowania tylko osobom zarejestrowanym przed pojawieniem się konkursu. Wtedy nikt nie będzie odstawiać szopek i powód do sporów zniknie oczko 2.

Nastepnym razem najlepiej wybrać spośród nadesłanych zdjęć np. 20 najlepszych i dopiero wtedy umożliwic głosowanie. Przy tak miażdżącej ilości stron nie ma szans na przejrzenie wszystkich oczko 2.

Pozdrawiam wszystkich i więcej uśmiechu na twarzy życze :D

12.05.2009; godz. 6:37

yorryk

kobieta Wiek:51 Miasto:Warszawa Ilość postów:2

Nie wiem, może ja niepiśmienny jestem. Dawno nie widziałem tak niechlujnego konkursu.Ani nie napisali DO KIEDY można dodawać zdjęcia. Ani nie napisali JAK. W regulaminie jest: wyslij. Gdzie jest to "wyslij" do cholery? I tak juz sie nie emocjonuje bo widze co sie dzieje.

Pozdrowienia

12.05.2009; godz. 8:20

yOyO-

kobieta Wiek:26 Miasto:Szczecin Ilość postów:4
gg
448789

Nie wiem, może ja niepiśmienny jestem. Dawno nie widziałem tak niechlujnego konkursu.Ani nie napisali DO KIEDY można dodawać zdjęcia. Ani nie napisali JAK. W regulaminie jest: wyslij. Gdzie jest to "wyslij" do cholery? I tak juz sie nie emocjonuje bo widze co sie dzieje.

Kłania się czytanie ze zrozumieniem:

"Wysyłanie zdjęć przez internautów na Konkurs kończy się z dniem 8 maja 2009 r., o godz. 24:00. Zdjęcia nadesłane po tym terminie nie będą brane pod uwagę. Po tym czasie, do końca trwania konkursu, czyli od 9 maja do 27 maja 2009, do godz. 24:00, możliwe jest wyłącznie oddawanie głosów na zgłoszone do konkursu zdjęcia."

Po 8 maja zdjęcia już niestety dodać nie możesz.

12.05.2009; godz. 9:40
zdjecie

dochna

kobieta Wiek:25 Miasto:Warszawa Ilość postów:19

Witaj blizni_ i kondi! Niestety, kilku osobom nie podobaą się zasady i podniosły raban. Chodzi o to, że na nasza prosbe dodane zostało logowanie przed wysłaniem głosu na zdjęcie, żby dodatkowo utrudnić ew. nieuczciwe działania, od razu oburzyly sie osoby, którym nie spodobalo się to ze nie beda mogli juz latwo nabijac glosow. Najbardziej sie pieklil pan ktorego zdjecie zostalo zdyskwalifikowane, wyszlo z niego prawdziwe chamstwo- brawo. Szkoda gadac. Sluchowisko chcialo polaczyc dwa swiaty i pokazac jak wglada cisza, jednak jak sie okazuje nie da sie tych swiatow polaczyc. Ludzie zaczeli wymyslac jakies kasowanie zdjec, zmiany w regulaminie, ze niby nie mozna kasowac kont i inne bzdury, tylko dlatego ze stracili szanse na jakis aparat!!!! Teraz wszyscy chca zmian, kazdy po swojemu, nie das ie uszczesliwic kazdego!

York, inteligencja to Ty nie grzeszysz, do 8 maja  nikt nie mial problemow z dodaniem zdjecia. I co akceptujecie regulamin, a nie macie poecia co w nim jest to do kogo wy macie pretensje???

12.05.2009; godz. 10:32
zdjecie

Sluchowisko

kobieta Wiek:- Miasto:- Ilość postów:108

Drodzy Słuchowicze,

Pragniemy uspokoić tę całą dyskusję, która zupełnie nie jest na temat. Gwoli wyjaśnienia, zdenerwowani Państwo popłyneli dużo za daleko w swoich fantazjach.

Nie wykasowaliśmy z konkursu ZADNEGO, nawet jednego, w tym także zdyskwalifkowanego zdjęcia. 

Regulamin się nie zmienił w trakcie, ani zasady głosowania- dalej się oddaje jeden głos/ dzień  i to są zasady głosowania, niezmienne. Dodane zostało logowanie w odpowiedzi na bardzo liczne maile do redakcji, na Waszą prośbę. Wiecie że to Wasze opinie, stałych użytkowników, są dla nas najważniejesze i dlatego, żebyście byli spokojni, dodaliśmy logowanie, które jak wiele osób zauważyło dla uczciwych osób nic nie zmienia. Rozumiemy, że Państwo są obużeni, bo już łatwo głosów nie nabiją, ale taka jest nasza decyzja i musicie ją uszanować.

Kolejne zarzuty janka28 "i co mam namawiać znajomych żeby otrzymywali od was smap do końca życia?" . To mało kulturalne, naprawdę. Czy widziałeś gdzieś oświadczenie, że zgadzasz się, lub nie, na wysyłanie materiałów reklamowych? Nie, wieć skąd ten pomysł?

I inny zarzut, że zbieramy dane: ktoś z Was pomyślał po co nam dane osób słyszących? Gdybyśmy mieli to na celu, wszystkie ruchy w portalu musiałyby się opierać na logowaniu  i obszernych ankietach, ktorych u nas nie ma. 

Kolejne zarzuty: "kasowanie punków? może pod koniec konursu też skasujecie?" - nie zostały sasowane ŻADNE punkty podczas trwania konkursu.

Co do usuwania konta już nas kilka osób wyręczyło- dziękujemy.

Następna rzecz. Sombrero, jesteśmy uczciwym portalem, na którym są tylko i wyłącznie życzliwi sobie ludzie. Wspieramy się i dzielimy swoimi przerzyciami z innymi, nie ma w nas złości i nienawiści.  Zgodnie z regulaminem, reklamacja MUSI być dostarczona na piśmie. Nie pisz, że mamy opublikować oświadczenie publicznie, bo:

1. nie musimy tego robić

2. nie ma takiej potrzeby, Twoja reklamacja to Twoja sprawa, a nie setek innych użytkowników

3. procedury wyglądają inaczej, reklamacje muszą być zgłoszone na piśmie

4. tak było w regulaminie...ktory zaakceptowałeś.

Zanim podejmiemy decyzję o dyskwalifikacji, wyniki analizy sprawdza 2 NIEZALEŻNYCH od portalu adminów. Taka była ich decyzja, jak się z nią nie zgadzasz, czekamy na reklamację, otrzymasz uzasadnienie.

Chcieliśmy Ci dać szansę obrony, ponieważ jesteśmy uczciwi. Ty jednak zdecydowałeś się na atakowanie nas i naszego portalu oraz konkursu, który miał być jubileuszowym prezentem dla użytkowników. Nie chcieliśmy Cię za to banować, bo masz prawo do wygłaszania swoich opinii. Jednak na prośbę dochny i ilonki, Twoje konto zostaje dziś zablokowane. Nie za opinię, bo powiedziałeś już wszystko co miałeś do powiedzenia,  a za nie przestrzeganie regulaminu forum i netykiety. Twoje posty zostaną na forum, nie myśl, że kasujemy Twoje konto, bo nam przeszkadza to, co piszesz. Usuniemy tylko niecenzuralne elementy Twoich wypowiedzi. Jeżeli portal Ci się nie podoba, bardzo nam przykro i tak nie jest przeznaczony dla Ciebie, więc bardzo nas to nie boli.

Co do losowania, obecne ustalenia zostają. Następne konkursy, o ile takie będą,  ustalimy z Wami. Początkowy sposób  głosowania i dodawania zdjęć miał być dla Was ułatwieniem i miał uprościć wszystkie niepotrzebne procedury. Niektórzy to wykorzystali i teraz nie pasuje im, że nie mogą łatwo zdobyć głosów.  Próbowaliśmy  dostosować się do Waszych potrzeb, dodaliśmy więc logowanie na Waszą prośbę i mamy nadzieję, że niektórzy to docenią, szczególnie tacy jak my, którzy wierzą w to, że jest to ZABAWA. Logowanie jak widać nie zmniejszyło ilości oddawanych głosów, a na pewno utrudniło działanie nieuczciwych osób.

Widzimy, że nie ma możliwości kompromisu, bo każdy z Was ma na konkurs inny pomyśł, dlatego ucinamy już niepotrzebne spkulacje, do końca trwania konkursu nie będzie zmian w zasadach.

Tym samym informujemy, że wszystkie posty, które pojawią się po tej informacji i nie będą dotyczyły tematu forum (przypominamy, rozmawiamy tu o zdjęciach i pomysłach na ciszę), będą kasowane. O konkursie możecie rozmawiać w drugim wątku w tym temacie.

Jednocześnie bardzo dziękujemy naszym Słuchowiczom za wsparcie i docenienie naszej pracy.

Pozdrawiamy,

Słuchowisko.

12.05.2009; godz. 10:48

sluchacz

kobieta Wiek:23 Miasto:Gdynia Ilość postów:8

Dziekuje bardzo za wyjasnienie tych kilku fundamentalnych kwestii dotyczacych dalszego glosowania.

Pragne jednoczesnie zachecic uzytkownikow i gosci tego forum do zapomnienia na chwile o calej tej zbednej "aferze" i proby spojrzenia na zdjecia konkursowe raz jeszcze na spokojnie i zastanowienie sie czy na prawde te zdjecia ktore maja wiecej niz 10 glosow oddanych na nie sa faktycznie tak beznadziejne ze bez pomocy znajomych nie wybilyby sie sposrod 600 nadeslanych prac? A moze jednak tworza przemyslana kompozycje, a ich autorzy chcieli najlepiej jak tylko moga ukazac cisze z ich punktu widzenia. Czy na prawde chcielibyscie aby zostaly tu tylko zdjecia pieknych widokow i cmentarzy? Wedlug mnie jest tutaj conajmniej 10 prac, ktore wspaniale oddaja temat konkursu.

Kochani ostudzcie swoje emocje i komentujcie konstruktywnie, pamietajcie ze tylko merytoryczna dyskusja przynosi efekty, a szczekaniem niczego sie nie zalatwi.

Pozdrawiam i zycze powodzenia!

M.

12.05.2009; godz. 10:55

kasiulap

kobieta Wiek:23 Miasto:Wolica Ilość postów:16

nieuczciwi juz nie maja szans, ale juz wiadaomo kto wygra...no trudno, skoro w tym watku mialy byc dyskusje o ciszy to chce pokazac jak wyglada ona w moim mniemaniu, osoby slyszacej

httpniepewny 2/www.sluchowisko.net/konkurs/1/zdjecie/528/

oto moje zdjecie, prosze o glosy jesli na nie zasluguje,tak ja rozumiem cisze, prosze o opine ludzi ze sluchowiska, chetnie poznam zdanie osob zyjacych w ciszy....mam tylko jednego znajomego, który ma problemy ze sluchem, a jak widzicie to wy?

12.05.2009; godz. 13:14
zdjecie

sheslostcontrol

kobieta Wiek:28 Miasto:Częstochowa Ilość postów:1

Szkoda, że regulamin zmienił się w trakcie, a właściwie szkoda, że musiało do takiej zmiany dojść - organizatorzy uwierzyli w uczciwość uczestników a niektórzy z nich zdążyli to wykorzystać. Oczywiście zapraszam do obejrzenia swojej pracy:        www.sluchowisko.net/konkurs/1/zdjecie/545/       i pozdrawiam.

12.05.2009; godz. 13:26
zdjecie

delfineczko

kobieta Wiek:22 Miasto:katowice Ilość postów:11

nie wiem co tu sie dzieje,, inny glosu nie maja, ten nick sluchacz ma za wysoki glosu, nic nie kumam..  myslalam tu na konkursie beda fajnie, ale nie widac nie do konca... jestem osoba nieslyszaca.. zastanawiam sie tym czy mam zrezygnowac z konkursu albo zostaje.. 

oto moj zdjecie  httpniepewny 2/www.sluchowisko.net/konkurs/1/zdjecie/417/  uśmiech 2 komu sie podoba niech zaglosuje..

pozdrawiam

12.05.2009; godz. 13:51

patti

kobieta Wiek:26 Miasto:Warszawa Ilość postów:14

Szkoda, że regulamin zmienił się w trakcie, a właściwie szkoda, że musiało do takiej zmiany dojść - organizatorzy uwierzyli w uczciwość uczestników a niektórzy z nich zdążyli to wykorzystać. Oczywiście zapraszam do obejrzenia swojej pracy:        www.sluchowisko.net/konkurs/1/zdjecie/545/       i pozdrawiam.

Ale przecież regulamin się nie zmienił!!! Co Wy się uczepiliście tej zmiany regulaminu?

Cytat odpowiedzi sluchowiska: "Regulamin się nie zmienił w trakcie, ani zasady głosowania- dalej się oddaje jeden głos/ dzień  i to są zasady głosowania, niezmienne. Dodane zostało logowanie w odpowiedzi na bardzo liczne maile do redakcji, na Waszą prośbę. Wiecie że to Wasze opinie, stałych użytkowników, są dla nas najważniejesze i dlatego, żebyście byli spokojni, dodaliśmy logowanie, które jak wiele osób zauważyło dla uczciwych osób nic nie zmienia. Rozumiemy, że Państwo są obużeni, bo już łatwo głosów nie nabiją, ale taka jest nasza decyzja i musicie ją uszanować."

no i przeciez od poczatku takie zasady byly: jeden glos, jedna osoba, jeden adres IP na dzien. a o logowaniu lub jego braku nic w regulaminie nie bylo...