Wyszukiwarka
Wyszukiwanie zaawansowane[ R E K L A M A ]
Forum
yOyO-
Miasto:Szczecin
Ilość postów:4

i dlatego ja oraz 2/3 uczestników konkursu zmienimy ten ... (...) post usunięty przez administratora portalu jako niezgodny z regulaminem forum. Powodzenia. Z mojej strony, EOT.
kasiulap
Miasto:Wolica
Ilość postów:16
DOCHNA
wiem co pisalam, bo bardzo bylo mi zal tych glosow ktorych juz tyle mam, nie jest milo zobaczyc nagle, ze po calym dniu siedzenia i proszenia o glosy, nie ma to juz wsumie zadnego sensu, czlowiek jest wtedy naprawde rozgoryczony, ale wole juz zrezygnowac z tych punktow zeby te szanse byly wyrownane, bo to sie dzieje na portalu to naprawde bezsens, konkurs po 2 dniach stracil jakiegokolwiek ducha rywalizacji i jesli sa takie powazne nagrody, o ktorych wielu marzy, to o wiele lepszym rozwiazaniem bylaby komisja konkursowa, lub glosowanie osob ze sluchowiska, w koncu to ich portal
) no niestety jak czlowiek na cos nie zapracuje to ma marne szanse na spelnienie marzen, chyba ze konkurs ma czyste zasady fair play
kasiulap
pozostaje walczyc do konca, chyba ze znowu regulamin zmienia...;/
sluchacz
Miasto:Gdynia
Ilość postów:8
pozostaje walczyc do konca, chyba ze znowu regulamin zmienia...;/
no wlasnie, i tutaj pytanie ktore musze zadac:
czy sposob glosowania zostanie zmieniony po raz kolejny, jezeli okarze sie ze w ciagu najblizszych dni kilkaset osob stworzy sobie konto i odda glos na to czy inne zdjecie? czy wtedy okarze sie ze jednak prawo glosu maja tylko Ci ktorzy zarejstrowali sie np przed 12 kwietnia? uwazam ze dodanie faktu glosowania tylko przez zalogowanych uzytkownikow powinno miec miejsce jezeli juz to przed rozpoczeciem glosowania, w tym momencie wsrod wiekszosci moich znajomych budzi tylko pytanie czy jak juz sie zaloguja i podadza swoje dane i maila, a nastepnie beda glosowac, za 2-3 dni nie okarze sie ze tylko udostepnili swoje dane... ?
kasiulap
sluchacz i tak jestes na najlepszej pozycji wobecnej sytuacji, w zasadzie nikt ci nie zagraza, ale uwaga i pytanie sluszne, czy znowu sie regulamin nie zmieni?
ilonka
Miasto:warszawa
Ilość postów:25
Dochna, przychylam się do prośby- usuńcie tego trolla skoro sam nie potrafi opuścić tego "ch." jego zdaniem portalu. Sombrero leć na pudla.
Pan_
Miasto:Warszawa
Ilość postów:1
Sambrero, masz chyba jakies kompleksy, nie wyzlosliwiaj sie na forum, idz i ulzyj sobie w inny sposob lub popros o to jakas kobieca rękę - przyda Ci się. Zostałeś usunięty i teraz chcesz publicznie pokazać światu, żeś sprawiedliwy, może ci po prostu głupio teraz przed znajmomymi. Mam nadzieję, że oduczy Cię ta sytuacja udzielania się na innych konkursach fotograficznych. Pozwól więc spokojnie dobrze się bawić pozostałym uczestnikom i nie siej fermentu. Jeśłi coś nie tak, to zgłaszaj zażalenia po konkursie, pewnie i tak nie wskurasz, bo gdyby nie było dowodów na Twoje oszukańcze praktyki, Administracja nie zdyskwalifikowała Ciebie. W końcu nie narazałaby się na takie nieprzyjemności, więc przemyśl to sobie jeszcze. Ech, a wszystko przez tę nagrodę lub chorą ambicję.
Przede wszystkim, jeśli Administrator ma powód do zablokowania Ci konta, to to robi. To jest _ich_ portal oraz _ich_ konkurs. To, że uważają, że oszukiwałeś to jest ich sprawa i zapewne mają ku temu powody. Dość ciekawe jest że tylko Ciebie to dotknęło. Co do innych uczestników nie było zastrzezeń. Ba! Tylko zablokowali Ci dostęp a podniosłeś rwetes jakich mało.
Idąc dalej, Twoj botnet "z całej polski" można w bardzo prosty sposób wykonać albo też spreparować. Sieć komputerów lub serwerów do których ma się dostęp lub ataki typu "spoof" nie są dzisiaj niczym nowym. Pomijając trywialne proxy, poprzez resety modemu neostrady, a nawet proste przekierowania webowe. Nie będę tutaj bardziej się wgłębiał w tego typu techiniki, bo nie na to miejsce, ani czas, tym bardziej nie będę podpowiadał podobnym Tobie, chociaż jak widać, na szczęście wielu ich nie ma. Nie jest to bynajmniej jakiś wyczyn. W regulaminie jest zapis, że wszelkie "próby nieuczciwego podbijania wyników będą dyskwalifikowały uczestnika". Widać takowe wykonałeś. I jak widać - tylko Ty. I dobrze ze w ogole zareagowali, to im sie chwali.
Na koniec kilka słów o Twojej kulutrze. Nie musisz szanować pracy innych osób ani prób realizacji ich zadań. Być może dla administratorów to jest tylko praca, ale portal ten naprawdę potrzebny większej rzeszy ludzi. Tobie tylko zależy na aparacie, bez pomyślunku o osobach, które potrzebują tego typu przedsięwzięć. Gratuluje braku empatii jak i egoizmu.
Pozdrawiam.
kostek46
Miasto:Łódź
Ilość postów:1
Nie wiem czy ktos z tu obecnych bral kiedys udzial w konkursie fotograficznym w ktorym o wygranej decydowala ilosc glosow internautow ... ja juz kiedys bralem i sie okazalo ze w takim przypadku decyduje nic wiecej jak ilosc znajomych ktorzy oddadza glos. Jak wspomnial ktos pare postow wyzej najuczciwszym sposobem byloby albo pozwolenie na glosowanie osobom, ktore na portalu przebywaja od dawna (juz nawet nie bede wspominal ze nikt inny lepiej nie jest w stanie ocenic czym jest cisza) lub tez dodac jeszcze do tej puli glosow glosy uczestnikow konkursu (oczywiscie kazda osoba moze oddac tylko jeden glos czy to Bywalcy czy tez Konkursowicze - i nie na swoje zdjecie). Teraz to i tak jest juz za pozno hehe ale moze kiedys ruszy nowy konkurs ... na zakonczenie moge tylko PRZEPROSIC za to ze zaklocilismy spokoj tego portalu... miejmy nadzieje ze cala wrzawa niedlugo ucichnie a moze chociaz czesc osob zapisanych do portalu nie zniknie zaraz po zakonczeniu konkursu ... i tak szczerze powiedziawszy to chyba nalezy sie tez slowo DZIEKUJE dla organizatorow ktorzy chca wyprostowac cala sytuacje ktora moze po czesci z braku doswiadczenia w organizowaniu konkursu czy moze z wiary w dobre checi uczestnikow nie przewidziala wszystkich czynnikow ludzkich ... swoja droga fajnie bylo poszukac CISZY w swoim otoczeniu
Czytam i widze cos nie tak ...tak się zastanawiałam o konkurs fotograficzny pt. Cisza ten wszystkie zdjecia naprawdę coś pieknie ... ale mam pytanie czy na konkursy jest tylko dla nieslyszacych ?czy dla wszystkich ?Patrze i czytam na forum ,że wszystkich komentarze sie; kłotnia nieporozumienie niesprawiedliwe itd....ja bym probonowalam aby do administratora Sluchowisko same wybiera ktore zdjecie najbardziej i pasuje na CISZY i opis na zdjeciu niż my! Serdecznie pozdrawiam dla wszystkich komentarze i Sluchowisko 
Kondi
Miasto:Warszawa
Ilość postów:2
Witam serdecznie Słuchowiczów.
Przez parę dni nie zaglądałem na Słuchowisko a tu proszę bardzo - krzyk, wrzawa, awantury, kłótnie o głosy, jakieś "roboty" , zmienne "ip", jakieś dziwne informatyczne zwroty których po prostu nie rozumiem. Czy to wszysko za sprawą tej "mega wypasionej nagrody" a może to temat zdjęć, może problem osób niedosłyszącuch a może słysząych wywołał takie poruszenie ??? Czy ktoś w paru zdaniach może mi zreferować o co tu tak naprawdę chodzi. Jeżeli oddawanie głosów przez internet jest takim ogromnym problemem to wydaję mi się, że możemy jeszcze wspólnie wystąpić do redakcji Słuchowiska o powołanie niezależnego jury zkładającego się z fachowców ( artystów, dziennikarzy, fotografów itp.) i jak my nie potrafimy to niech oni nas w tym wyręczą. Trochę wstyd, no ale cóż - czasami trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Teraz na koniec bardziej optymistycznie. Jestem pod dużym wrażeniem ilości osób biorąych udział w konkursie i ilości dodanych zdjęć ( jest w czym wybierać ). A teraz CISZA, głowy do góry i do głosowania 
Pozdr