poznajmy się - Słuchowisko.net

jestem osobą słabosłyszącą,chętnie poznam osoby również osoby z wadą słuchu.Najmilej...

Zarejestruj się Zaloguj się

Top menu:

[ R E K L A M A ]

Forum

Strony:

Forum > Poznajmy się > poznajmy się
poznajmy się
10.06.2009; godz. 18:15

CzarnaDusza

kobieta Wiek:19 Miasto:Gdańsk Ilość postów:3

Dopiero co sie zapisałam na tą stronkę i widzę że coś cisza pod tym tematem.  Chodź mam wiele do powiedzenia to tylko się przedstawię. Sama niedosłyszę od dziecka wiele przeszłam z faktu nie zrozumienia przez ludzi  jak to jest coraz gorzej nie słyszeć. A przecież jesteśmy tacy jak inni tylko że z wadą słuchu. Nie umiem zrouzmieć dzisiejszego świata. Jestem z Gdańska i dzięki ciężkiej wytrwałej pracy pełnej łez i wątpliwości nauczyłam się normalnie mówić i pisać. Tak że jakos pod malutkim wzgledem zakrywam swoją wadę. Pozdrawiam wszystkich i ciesze się że nie jestem sama!

26.08.2009; godz. 17:39
zdjecie

sukulek

kobieta Wiek:53 Miasto:prowincja Mazowsza Ilość postów:7

Witam wszystkich forumowiczów 

Przypadkowo , znalazłam w sieci waszą stronkę  i od razu przypadła mi do gustu .

Mam postępującą głuchotę , obu uszu , z powodów alergicznych . Używam , od wielu lat aparatów słuchowych , jako pracująca  wśród zdrowych .

.Mam wiele hobby  i zainteresowań , lubię  podróże  , wycieczki rowerowe .

Serdecznie pozdrawiam.

05.09.2009; godz. 0:22

galeusz6

kobieta Wiek:30 Miasto:szczecin Ilość postów:4
blog
Mój blog

Witam Was, od kilkunastu lat nie słyszę praktycznie na prawe ucho. Ostatnio lekarz jednak stwierdził, że ucho jest głuche i nie pomogą zwykłe aparaty słuchowe.

poznajmy sie jestem ze szczecina lat 30 na imie mam Krzysztof

12.09.2009; godz. 23:06

galeusz6

blog
Mój blog

Witam Was, od kilkunastu lat nie słyszę praktycznie na prawe ucho. Ostatnio lekarz jednak stwierdził, że ucho jest głuche i nie pomogą zwykłe aparaty słuchowe.

Prosze Cię o kontakt pozdrawiam krzysztof szczecin

17.09.2009; godz. 21:10
zdjecie

sukulek

kobieta Wiek:53 Miasto:prowincja Mazowsza Ilość postów:7

Witaj , mało kto tu zagląda , ale ja cię serdecznie witam

05.11.2009; godz. 1:50

Kacper23

kobieta Wiek:19 Miasto:Wrocław Ilość postów:1

Dopiero co sie zapisałam na tą stronkę i widzę że coś cisza pod tym tematem.  Chodź mam wiele do powiedzenia to tylko się przedstawię. Sama niedosłyszę od dziecka wiele przeszłam z faktu nie zrozumienia przez ludzi  jak to jest coraz gorzej nie słyszeć. A przecież jesteśmy tacy jak inni tylko że z wadą słuchu. Nie umiem zrouzmieć dzisiejszego świata. Jestem z Gdańska i dzięki ciężkiej wytrwałej pracy pełnej łez i wątpliwości nauczyłam się normalnie mówić i pisać. Tak że jakos pod malutkim wzgledem zakrywam swoją wadę. Pozdrawiam wszystkich i ciesze się że nie jestem sama!

Wstyd się przyznać, ale wszedłem na tą stronę z czystej ciekawości. Chyba chciałem bliżej poznać jak żyjecie, jak dajecie sobie radę i jak bardzo musicie się starać, aby żyć w miarę normalnie. Któregoś dnia pomyślałem, że mógłbym się nauczyć języka migowego. Jest tyle wartościowych ludzi, którzy posługują się językiem migowym i byłoby głupotą, gdybym nie zrobił choć kroku, by ich poznać. W końcu Wy robicie wszystko co możecie, a my, tzn. "inni"(chciałem napisać "normalni" ale czym jest właściwie normalność?) wybieramy tą łatwiejszą drogę i się od Was odsówamy, nie zdając sobie sprawy, co tracimy. A w/w wpis tylko mnie w tym utwierdził. Strasznie mi się zrobiło smutno, gdy przeczytałem ostatnie zdanie. Jest tylu ludzi, że nikt nie powinien czuć się samotny, więc cieszę się, że ty już się tak nie czujesz. I chciałem tylko dodać, iż ja także nie rozumiem tego świata. Pozdrawiam Cię serdecznie...

Właściwie to nie napisałem nic na temat, ale po prostu musiałem to powiedzieć, więc z góry przepraszam za zaśmiecanie forum...

18.12.2009; godz. 11:06

ciciatek

kobieta Wiek:21 Miasto:Rybnik Ilość postów:1

Witam nazywam sie Marzena ja jestem osobą słyszącą. Skonczyłam I stopień języka migowego i jestem bardzo zadowolona z siebie bo dzieki temu nie stawiam żadnych barier między ludzmi co słyszą a tymi co nie słyszą. Jesteście normalnymi fajnymi ludźmi a skoro ktoś wymyślił język migowy to warto się go nauczyć bo dzięki niemu możemy także z wami zawierac przjaźnie a co sprawia, że wszyscy jesteśmy RÓWNI NIe miałam nigdy okazji porozmawiac z osobami nie słyszącymi ale myślę że może kiedyś będe miała okazje zapoznac sie z kims spardzić moje umiejętności w tym języku ale również zaprzyjaźnić sie z kimś. Pozdrawiam oczko

28.12.2009; godz. 23:12

galeusz6

blog
Mój blog

Witaj jestem ze szczecina rownież wadą sluchu jesli chcesz to sie odrzwij
15.01.2010; godz. 12:51

Iwi34

kobieta Wiek:34 Miasto:Łódź Ilość postów:1
gg
12152500

witam serdecznie wszystkich,jestem z Łodzi i chetnie poznam osoby niedosłyszące tak samo jak ja.Mam 34 lata i wychowuje sama synka.Fajne znajomości rodzą ciekawe chwile,wspólne wsparcie,wyjście, najważniejsze to myśl że nie jesteś sam.pozdrawiam

18.01.2010; godz. 14:20
zdjecie

darek71

kobieta Wiek:38 Miasto:Trójmiasto Ilość postów:1
gg
2031971

Witam serdecznie wszystkich, pierwszy raz tu jestem bo bardzo mi to podoba stronka, jestem z Trójmiasta i chetnie poznam osoby słabosłyszące tak samo jak ja.Mam 38 lat .Wolny Kawaler, dzięki czemu funkcjonuje jak normalny człowiek znam troszkę migowy.Chętnie poznam osoby z słuchowiska uśmiech

To jestem ja słabosłyszący :-)