Wyszukiwarka
Wyszukiwanie zaawansowane[ R E K L A M A ]
Forum
Sluchowisko
Miasto:-
Ilość postów:108
Witajcie,
Poruszamy dziś kwestię pętli indukcyjnych w telefonach komórkowych Jakie macie z nimi doświadczenia? Jak sprawdzają się w codziennym życiu? Czy jestescie ich zwolennikami, lub może zauważacie ich wady? Piszcie, z pewnością każde wasze uwagi będą pomocne dla innych słuchowiczów.
O pętli indukcyjnej teorii słów kika: Przenośna pętla indukcyjna pomaga ludziom korzystającym z aparatów słuchowych zawierających cewkę antenowę w posługiwaniu siê telefonem komórkowym. Pętla indukcyjna umożliwia mówienie bezpośrednio do jej wewnêtrznego mikrofonu. Pętla indukcyjna nie wymaga żadnych osobnych baterii. Działanie urządzenia opiera się na zjawisku indukcji, system pętli wysyła fale radiowe, które odbierane są przez cewkę antenową aparatu słuchowego.
Serdeczne pozdrwowienia!
Witam serdecznie
Nowym Roku
Dziekuje za e-maila i przepraszam bardzo dosc mnie nie bylo upss dosc zupelnie zapomnialam o strone sluchowisko,wczesniej mialam zepsuty komputer potem mialam inne komputer i nie zapisalam na stronke...
Przyznam sie ze mam komorke glosno mowiace i dzieki mam aparat sluchowe ze moge rozmawiac komorke na glosno mowiace,no ale na ulicy nie bardzo ,dlaczego? dlatego po pierwszej jest za halas po drugiej karetka jedzie po trzeciej ludzie slyszy co mowi komorka glosno mowiace,po czwartej jesli slysze jakis zaklodzenie np. transformator albo komputer to nie rozmawiam... dlatego gdy jestem w domu lub w samochodzie to tak rozmawiam. a ten sprzet pętli indukcyjnej to nie wiem pierwszy raz to slysze.Pozdrawiam serdecznie 
dalia
Miasto:warszawa
Ilość postów:1
Kto mi doradzi jaki kupić aparat tel stacjonarny odpowiedni dla osoby niedosłyszącej,tzn. z możliwoscia regulowania głośności w sluchawce? pozdrawiam